GastroChef – kurz pro oddílové kuchaře

V půli října se konal již druhý ročník vzdělávacího kurzu vaření v Jihomoravském kraji a zároveň soutěž o to, kdo se stane Gastrochefem 2016. Během čtvrtečního odpoledne a celého víkendu se instruktoři a vedoucí z různých oddílů pokusili získat „zlatou“ zástěru. V Dobré Vodě si zkusili uvařit Boloňské špagety, na kterých si i ukázali jak správně nakoupit suroviny na výpravu, dále se naučili péct buchty, míchat pomazánky, brousit nože, vykostit kuře i připravit kvalitní kávu. Každou noc padali účastníci mrtví do postele a ráno se brzo budili, aby se mohli postavit novým kuchařským výzvám. Vrcholem kuchařského umění bylo připravit tříchodové menu, které si soutěžící sami vymysleli. „Zlatou“ zástěru za nejlepšího kuchaře získala Verča Soumarová z oddílu Jiřího Wolkera. Všichni účastníci si odnesli spoustu zážitků, inspirace a zkušeností s vařením do táborových i jiných kuchyní.

Lucka, PS Řečkovice